Σε αυτή την περίπτωση, η κύρια αιτία είναι ότι ο πελάτης φτάνει στη σελίδα online κρατήσεών σου στην τελευταία οθόνη, «Review Booking», και νομίζει ότι έτσι έχει ήδη γίνει η κράτηση. Στην πραγματικότητα όμως, αυτή η σελίδα είναι η τελευταία επισκόπηση και έλεγχος και στο τέλος της σελίδας πρέπει να πατήσει ακόμη το κουμπί «Confirm Booking», και μόνο τότε δημιουργείται πραγματικά η κράτηση.
Μπορείς επίσης να είσαι πάντα σίγουρος ότι, όταν ο πελάτης κλείνει πραγματικά ραντεβού online, εσύ λαμβάνεις σχετική ειδοποίηση στο email και η κράτηση καταχωρίζεται στο ημερολόγιο, ενώ και ο πελάτης λαμβάνει email επιβεβαίωσης και υπενθύμισης της κράτησης (με την προϋπόθεση ότι έχεις ενεργοποιήσει αυτά τα email).
Αν ο πελάτης δεν μπορεί να σου δείξει αυτά τα email ως απόδειξη ότι έκανε την κράτηση, ενώ ούτε εσύ έλαβες ειδοποίηση ούτε εμφανίστηκε η κράτηση στο ημερολόγιο, τότε είναι βέβαιο ότι πρόκειται για λάθος του ίδιου του πελάτη.
Για να αποφύγεις τέτοιες περιπτώσεις, σου προτείνουμε στη σελίδα Apps -> Online booking -> Steps -> 6. Confirmation -> «Ask confirmation» να επιλέξεις αντί για «Yes» το «No» -> Save & close.
Σε αυτή την περίπτωση η κράτηση επιβεβαιώνεται αμέσως μόλις ο πελάτης, αφού συμπληρώσει τα στοιχεία επικοινωνίας του, πατήσει το κουμπί για να πάει στην επόμενη σελίδα, και η συγκεκριμένη κατάσταση δεν μπορεί πλέον να συμβεί.
_2520(1).png)