Bu durumda temel neden, müşterinin online randevu sayfanızda son "Randevu özeti" sayfasına ulaşıp bununla randevunun oluşturulduğunu düşünmesidir. Aslında bu sayfa son bir genel bakış ve kontrol sayfası olarak tasarlanmıştır ve sayfanın sonunda hâlâ "Randevuyu onayla" butonuna tıklamak gerekir; randevu ancak bundan sonra gerçekten oluşturulur.
Ayrıca müşteri gerçekten online'dan kendine bir randevu aldığında, hem sizin e-postanıza bir bildirim geleceğinden ve randevunun takvime kaydedileceğinden, hem de müşterinin randevu onay ve hatırlatma e-postası alacağından her zaman emin olabilirsiniz (bu e-postaları etkinleştirdiyseniz).
Müşteri randevuyu oluşturduğunu kanıtlamak için size bu e-postaları gösteremiyorsa ve size de bir bildirim gelmemiş, takvimde de bir randevu oluşmamışsa, bunun müşterinin kendi hatası olduğundan emin olabilirsiniz.
Bu tür durumları önlemek için, Apps -> Online booking -> Preferences -> 6. Confirmation -> "Is the booking confirmation page shown to the customer?" sayfasında "Yes" yerine "No"'yu seçmenizi öneririz -> Save & close.
Bu durumda, müşteri iletişim bilgilerini girdikten sonra bir sonraki sayfaya geçme butonuna tıkladığında randevu hemen onaylanır ve söz konusu durum artık oluşamaz.
_2520(1).png)