Ilyen esetben a fő ok általában az, hogy a vendég eljut az online időpontfoglalási oldaladon az utolsó „Foglalás áttekintése” oldalig, és azt hiszi, ezzel már létre is jött az időpont. A valóságban azonban ez az oldal az utolsó áttekintésre és ellenőrzésre szolgál, és az oldal alján még rá kell kattintani a „Foglalás megerősítése” gombra, csak ezután jön ténylegesen létre az időpont.
Ugyanakkor mindig biztos lehetsz benne, hogy ha a vendég ténylegesen létrehoz egy online időpontot, akkor te is kapsz róla e-mail-értesítést, és az időpont bekerül a naptárba, valamint a vendég is kap foglalás-megerősítő és emlékeztető levelet (feltéve, hogy ezeket a leveleket aktiváltad).
Ha a vendég nem tudja neked megmutatni ezeket az e-maileket a foglalás állítólagos létrehozásának bizonyítékaként, és neked sem érkezett értesítés, illetve a naptárban sem jelent meg időpont, akkor biztos lehetsz benne, hogy a vendég saját tévedéséről van szó.
Az ilyen helyzetek elkerülése érdekében azt javasoljuk, hogy az Apps -> Online booking -> Preferences -> 6. Confirmation -> „Do you want to show the customer a booking confirmation page?” oldalon a „Yes” helyett válaszd a „No” opciót -> Save & Close.
Ebben az esetben az időpont azonnal megerősítésre kerül, amint a vendég a kapcsolattartási adatai megadása után rákattint a következő oldalra lépés gombjára, és a szóban forgó helyzet többé nem fordulhat elő.
_2520(1).png)