În acest caz, cauza principală este că clientul ajunge pe pagina ta de programare online la ultima pagină, „Privire de ansamblu a programării”, și crede că astfel programarea a și fost creată. În realitate însă, această pagină este gândită ca o pagină finală de verificare și control, iar la finalul paginii mai trebuie apăsat butonul „Confirmă programarea”, abia după care programarea este creată efectiv.
Totodată, poți fi mereu sigur/sigură că, dacă un client chiar face o programare online, atât tu primești o notificare pe e-mail despre asta și programarea apare în calendar, cât și clientul primește un e-mail de confirmare și de memento (cu condiția să fi activat aceste e-mailuri).
Dacă clientul nu îți poate arăta aceste e-mailuri ca dovadă a presupusei creări a programării și nici tu nu ai primit vreo notificare, iar programarea nu a apărut în calendar, atunci poți fi sigur/sigură că este vorba despre o greșeală a clientului.
Pentru a evita astfel de situații, îți recomandăm ca, pe pagina Apps -> Online booking -> Preferences -> 6. Confirmation -> „Is the booking confirmation page shown to the client?”, să alegi, în loc de „Yes”, opțiunea „No” -> Save & close.
În acest caz, programarea este confirmată imediat ce clientul, după introducerea datelor de contact, apasă pe butonul de trecere la pagina următoare, iar situația respectivă nu mai poate apărea.
_2520(1).png)