V takovém případě je hlavní příčinou to, že se klient na vaší stránce online rezervace dostane na poslední stránku „Přehled rezervace“ a myslí si, že tím je rezervace vytvořená. Ve skutečnosti je ale tato stránka určená jako poslední přehled a kontrola a na konci stránky je ještě potřeba kliknout na tlačítko „Potvrdit rezervaci“, teprve po kterém se rezervace skutečně vytvoří.
Zároveň si vždy můžete být jistí, že když si klient přes online skutečně vytvoří rezervaci, přijde vám o tom oznámení na e-mail a rezervace se zapíše do kalendáře, a zároveň klient dostane potvrzovací a připomínkový e-mail k rezervaci (za předpokladu, že jste tyto e-maily aktivovali).
Pokud klient jako důkaz o údajném vytvoření rezervace nemůže tyto e-maily ukázat a ani vám nepřišlo žádné oznámení a v kalendáři rezervace nevznikla, můžete si být jistí, že jde o omyl na straně klienta.
Abyste se takovým situacím vyhnuli, doporučujeme na stránce Apps -> Online booking -> Preferences -> 6. Confirmation -> „Zobrazit klientovi stránku s potvrzením rezervace?“ zvolit místo „Ano“ možnost „Ne“ -> Save & close.
V takovém případě se rezervace potvrdí hned poté, co klient po zadání svých kontaktních údajů klikne na tlačítko pro přechod na další stránku, a popsaná situace už nastat nemůže.
_2520(1).png)