I det här fallet beror det oftast på att kunden kommer till den sista sidan “Bokningsöversikt” i din onlinebokning och tror att bokningen därmed redan är skapad. I verkligheten är den här sidan tänkt som en sista översikts- och kontrollsida, och i slutet av sidan behöver kunden fortfarande klicka på knappen “Confirm booking”, och det är först efter det som bokningen faktiskt skapas.

Du kan också alltid vara säker på att om kunden verkligen gör en bokning online, får du en avisering om det via e-post och bokningen läggs in i kalendern, samtidigt som kunden får ett bekräftelse- och påminnelsemejl (förutsatt att du har aktiverat de mejlen).

Kan kunden inte visa dig något av de här mejlen som bevis på den påstådda bokningen, och har du varken fått någon avisering eller sett en bokning dyka upp i kalendern, kan du vara säker på att det rör sig om ett misstag från kundens sida.

För att undvika sådana situationer rekommenderar vi att du på sidan Apps -> Online booking -> Preferences -> 6. Confirmation -> “Visas bokningsbekräftelsesidan för kunden?” väljer “No” i stället för “Yes” -> Save & close.
‍
I så fall bekräftas bokningen direkt när kunden, efter att ha angett sina kontaktuppgifter, klickar på knappen för att gå vidare till nästa sida, och den aktuella situationen kan inte längre uppstå.

__wf_reserved_inherit