Někdy se může stát, že u stejného klienta vznikne v SalonLife více samostatných profilů klienta. Například pokud klient při vytváření online rezervace spěchá a nezadá přesně své údaje, nebo pokud při rezervaci služby v salonu někdo ze zaměstnanců omylem nevybere správného klienta a místo toho přidá nového. Naštěstí SalonLife nabízí jednoduchou možnost, jak duplicitní profily sloučit.

Proč mohou vznikat duplicitní profily?

  • Klientovi se při zadávání jména nebo kontaktních údajů vloudí překlep.
  • Zaměstnanec salonu nemá o klientovi správné informace (např. při rezervaci provedené telefonicky).
  • Klient dříve zadal několik různých telefonních čísel nebo e-mailových adres.

Ve výsledku si ve svém seznamu klientů můžete všimnout několika klientských karet se stejným křestním jménem a/nebo příjmením, které ve skutečnosti patří jedné a téže osobě.

Jak SalonLife duplicitu odhalí?

SalonLife zobrazí upozornění na sloučení profilů v případě, že se křestní jméno a příjmení klienta shodují u více profilů. Systém pak nabídne možnost tyto profily sloučit jedním kliknutím.

TIP:
Před sloučením profilů klientů se ujistěte, že na nich je opravdu stejný klient, kterého chcete spojit do jednoho profilu.

Sloučení duplicitních klientů

__wf_reserved_inherit
  1. Přejděte na stránku Klienti.
  2. Najděte profil klienta, u kterého vidíte, že aplikace nabízí možnost sloučení profilů. Podle potřeby použijte vyhledávání.
  3. Klikněte na tlačítko Merge profiles.
  4. Systém zkontroluje, zda jsou profily skutečně slučitelné. Poté se vás systém zeptá na potvrzení, zda tyto kontakty skutečně chcete sloučit do jednoho profilu.
  5. Potvrďte sloučení profilů klientů.

Které údaje klienta zůstanou po sloučení zachovány?

  • Jméno klienta: pokud mají oba profily stejné křestní jméno a příjmení, zůstane stejné.
  • Adresa, telefon, e-mail a další kontaktní údaje: v důsledku sloučení SalonLife vychází z údajů zadaných při nejnovější rezervaci.
  • Pokud byl v jednom profilu vyplněný jen částečný údaj (například jen telefon), ale ve druhém je telefon i e-mail, po sloučení se zachovají všechny údaje, které jsou v obou profilových kartách dohromady.
Dobré vědět!
Pokud si klient naposledy vytvořil rezervaci dnes a jeho kontaktní údaje byly tehdy zadané správně, systém po sloučení automaticky převezme právě tyto údaje.

Co dělat, když se možnost sloučení nezobrazuje?

  • Zkontrolujte, že duplicitní profily mají stejné křestní jméno a příjmení.
  • Ujistěte se, že jste klientské karty už dříve nesloučili.
  • Pokud tlačítko pro sloučení stále nevidíte, můžete údaje upravit ručně, ale vždy můžete uložit změny a později zkontrolovat znovu.

Sloučení údajů duplicitních klientů pomáhá udržet vaši databázi klientů přehlednou a usnadňuje každodenní práci, abyste se mohli soustředit na to nejdůležitější – obsluhu klientů.

Před sloučením profilů se ujistěte, že jde skutečně o stejného klienta. Tak zůstanou všechny důležité informace v databázi klientů v systému vždy správně zachovány, což vám pomůže vždy zajistit klientovi tu nejlepší péči.