Om du eller din medarbetare av någon anledning (till exempel föräldraledighet eller en längre resa) behöver ta en paus från att erbjuda skönhetstjänster, finns det flera möjligheter, till exempel att göra medarbetarkontot tillfälligt inaktivt eller vid behov ta bort det helt.

Kort paus (några veckor eller ett par dagar)

Om medarbetaren eller du själv är borta en kort tid:

  1. Lägg inte till några dagar med öppet arbetsschema i kalendern under den här perioden.
  2. I onlinebokningens och kalenderns ögon är du under den tiden ”frånvarande”, och det går inte att boka nya tider.
  3. När du är tillbaka öppnar du helt enkelt ett nytt arbetsschema i kalendern igen och fortsätter som vanligt.

Medarbetaren lämnar salongen permanent

__wf_reserved_inherit

Om medarbetaren inte längre betjänar salongens kunder och det inte längre behövs betalas någon månadsavgift för hen:

  1. Gå till sidan Staff i appen.
  2. Öppna profilen för medarbetaren som slutar.
  3. Välj knappen Delete medarbetare på sidan som öppnas.
  4. Bekräfta att du vill ta bort medarbetaren.
    ‍
 Bra att veta!
‍
Borttagningen träder i kraft när nästa betalningscykel börjar. Fram tills dess förblir medarbetarens konto ”aktivt” till slutet av månaden (om det sker mitt i månaden). Alla tidigare bokningar, statistik och rapporter finns kvar i systemet, men de är inte längre kopplade till en aktiv medarbetare.

Tillfälligt inaktivt medarbetarkonto (längre paus, men återkommer senare)

__wf_reserved_inherit

Om medarbetaren är borta längre (till exempel föräldraledighet, en längre resa eller liknande), men kommer tillbaka till salongen i framtiden:

  1. Gå från menyn Apps till sidan Staff.
  2. Öppna den medarbetarens profil och klicka sedan på knappen Settings.
  3. Hitta alternativet Online booking allowed och stäng av det.
    ‍

OBS! Det innebär att medarbetarens profil fortfarande finns kvar under salongen, men hen tar inte emot några onlinebokningar, och ingen kan lägga in tider i dennes kalender.
‍

TIPS:
Om profilen är inaktiv fortsätter vanligtvis den månatliga avgiften för medarbetaren att betalas, eftersom kontot fortfarande är kopplat till salongen. Fråga gärna SalonLifes kundsupport om mer information vid behov, eller hitta en lösning som passar er.

Full paus som ensam utförare (om du är den enda tjänsteutövaren i salongen)

Om du är den enda användaren av SalonLife och vill ta en längre paus:

  1. Öppna underfliken SalonLife Billing från sidan Apps.
  2. Hitta paketvalet under Billing period.
  3. Välj Cancel my subscription, vilket träder i kraft vid början av nästa betalningsperiod (i början av nästa månad).


På så sätt behåller du tillgång till kalendern, kundregistret och tidigare bokningar, men de betalfunktionerna begränsas. När du kommer tillbaka kan du när som helst aktivera ett passande paket igen på samma sätt.

Kontakta SalonLifes kundsupport vid behov

Om du hamnar i situationer du inte riktigt förstår eller behöver hjälp med inställningarna:

  • Skriv i chattbubblan nere till höger i salongsvyn.
  • Eller skicka ett e-postmeddelande till vår kundsupport (info@salon.life)

Vi hoppas att du här hittade svar på hur du tillfälligt kan pausa eller ta bort en medarbetares konto eller ditt eget konto. Om något fortfarande känns oklart, sitt inte kvar ensam med din fråga – kontakta SalonLife!