Ако вие или ваш служител трябва по някаква причина (например заради майчинство или по-дълго пътуване) да прекъснете работата си, има няколко възможности – например акаунтът на служителя може временно да стане неактивен или при нужда да бъде изтрит напълно.

Кратка пауза (няколко седмици или няколко дни)

Ако служителят или вие самите отсъствате за кратко:

  1. Не добавяйте в календара дни с отворен работен график за този период.
  2. По отношение на онлайн резервациите и календара през това време сте „отсъстващи“ и не може да се запазват нови часове.
  3. Когато се върнете, просто отворете отново нов работен график в календара и продължете работа както обикновено.

Служителят напуска салона окончателно

__wf_reserved_inherit

Ако служителят вече не обслужва клиентите на салона и не е нужно да се плаща месечната такса на салона за него:

  1. Отидете в приложението на страницата Staff.
  2. Отворете профила на напускащия служител.
  3. Изберете на отворената страница бутона Delete за служителя.
  4. Confirm – потвърдете изтриването.
    ‍
 Добре е да знаете!
‍
Изтриването влиза в сила, когато започне следващият цикъл на плащане. Дотогава акаунтът на служителя остава „активен“ до края на месеца (ако това стане в средата на месеца). Всички досегашни резервации, статистика и отчети остават в системата, но вече не са свързани с конкретен активен служител.

Временно неактивен акаунт на служител (по-дълга пауза, но ще се върне по-късно)

__wf_reserved_inherit

Ако служителят отсъства по-дълго (например майчинство, по-дълго пътуване и др.), но в бъдеще ще се върне в салона:

  1. От менюто Apps отидете на страницата Staff.
  2. Отворете профила на този служител и след това кликнете върху бутона Settings.
  3. Намерете опцията Online booking is allowed и я изключете.
    ‍

Важно! Това означава, че профилът на служителя все още съществува в салона, но той не приема онлайн резервации и никой не може да въвежда часове в календара му.
‍

СЪВЕТ:
Когато профилът е неактивен, обикновено месечната такса за служителя продължава да се плаща, защото акаунтът все още е свързан със салона. При нужда непременно поискайте допълнителна информация от поддръжката на SalonLife или намерете подходящо за вас решение.

Пълна пауза като самостоятелно работещ специалист (ако сте единственият специалист в салона)

Ако сте единствен потребител на SalonLife и искате пауза за по-дълго време:

  1. Отворете от страницата Apps подстраницата Billing.
  2. Намерете избора на пакет в Billing period.
  3. Изберете Cancel subscription, което се прилага от началото на новия период на плащане (от началото на новия месец).


Така запазвате достъпа си до календара, клиентската база и досегашните резервации, но платените функции се ограничават. Когато се върнете, по всяко време можете по същия начин да изберете подходящ пакет и да го активирате отново.

При нужда се свържете с поддръжката на SalonLife

Ако имате ситуация, която не разбирате напълно, или се нуждаете от помощ с настройката:

  • Пишете в балончето за чат в долния десен ъгъл на изгледа на салона.
  • Или изпратете имейл до поддръжката ни (info@salon.life)

Надяваме се, че тук сте намерили отговор как временно да поставите на пауза или да изтриете акаунта на служител или собствения си акаунт. Ако нещо е останало неясно, не оставайте сами с въпроса си и се свържете със SalonLife!