Pokud si vy nebo váš zaměstnanec musíte z nějakého důvodu (například kvůli mateřské dovolené nebo delší cestě) udělat pauzu v poskytování beauty služeb, existuje pro to několik možností – například lze účet zaměstnance dočasně deaktivovat, nebo ho podle potřeby úplně smazat.

Krátkodobá pauza (pár týdnů nebo pár dní)

Pokud jste vy nebo zaměstnanec mimo na krátkou dobu:

  1. Nepřidávejte v tomto období do kalendáře dny s otevřeným pracovním rozvrhem.
  2. Z hlediska online rezervací a kalendáře jste v tomto období „nedostupní“ a nové termíny nelze rezervovat.
  3. Po návratu jednoduše v kalendáři znovu otevřete nový pracovní rozvrh a pokračujte v obvyklé práci.

Zaměstnanec definitivně opouští salon

__wf_reserved_inherit

Pokud zaměstnanec už klientelu salonu neobsluhuje a není třeba za něj platit měsíční poplatek salonu:

  1. V aplikaci přejděte na stránku Staff.
  2. Otevřete profil odcházejícího zaměstnance.
  3. Na otevřené stránce zvolte tlačítko Delete zaměstnance.
  4. Potvrďte záměr smazat.
    ‍
 Dobré vědět!
‍
Smazání se projeví až s začátkem dalšího platebního cyklu. Do té doby zůstává účet zaměstnance ještě „aktivní“ do konce měsíce (pokud k tomu dojde v polovině měsíce). Všechny dosavadní rezervace, statistiky a reporty zůstanou v systému zachovány, ale už nebudou spojené s konkrétním aktivním zaměstnancem.

Dočasná neaktivita účtu zaměstnance (delší pauza, ale s návratem)

__wf_reserved_inherit

Pokud je zaměstnanec mimo delší dobu (například mateřská dovolená, delší cesta apod.), ale v budoucnu se do salonu vrátí:

  1. V menu Apps přejděte na stránku Staff.
  2. Otevřete profil tohoto zaměstnance a poté klikněte na tlačítko Settings.
  3. Najděte volbu Online booking allowed a vypněte ji.
    ‍

Pozor! To znamená, že profil zaměstnance v rámci salonu sice stále existuje, ale nepřijímá online rezervace, a nikdo mu tak nemůže do kalendáře zadat žádné termíny.
‍

TIP:
Pokud je profil neaktivní, obvykle pokračuje placení měsíčního poplatku za zaměstnance, protože účet je stále propojen se salonem. V případě potřeby se určitě zeptejte na další informace podpory SalonLife nebo najděte řešení, které vám vyhovuje.

Úplná pauza jako jednotlivec (pokud jste v salonu jediný poskytovatel služeb)

Pokud jste jediným uživatelem SalonLife a chcete si udělat delší pauzu:

  1. Na stránce Apps otevřete podstránku Billing.
  2. Pod Billing period najděte výběr balíčku.
  3. Zvolte Cancel plan, což se projeví od začátku nového platebního období (od začátku nového měsíce).


Tímto způsobem si zachováte přístup ke kalendáři, databázi klientů a dosavadním rezervacím, ale placené funkce budou omezeny. Při návratu můžete kdykoli stejným způsobem znovu aktivovat vhodný balíček.

Podle potřeby se obraťte na podporu SalonLife

Pokud narazíte na situace, kterým přesně nerozumíte, nebo potřebujete pomoc s nastavením:

  • Napište do chatovací bubliny vpravo dole v zobrazení salonu.
  • Nebo pošlete e-mail naší podpoře (info@salon.life)

Doufáme, že jste zde našli odpovědi na to, jak dočasně pozastavit nebo smazat účet zaměstnance či svůj vlastní účet. Pokud vám ještě něco zůstalo nejasné, určitě se se svou otázkou neztrácejte sami a obraťte se na SalonLife!