Jeśli w swoim salonie wybierzesz ustawienie „Prepayment is required for everyone”, wszyscy klienci muszą wpłacić zadatek, aby potwierdzić rezerwację.
Dotyczy to zarówno:
- rezerwacji online
- jak i rezerwacji, które sam dodajesz do kalendarza
Rezerwacja zostaje potwierdzona tylko wtedy, gdy płatność została dokonana.
Instrukcja krok po kroku
- Przejdź do menu Apps → Wallet → General settings
- Znajdź sekcję ustawień zadatku
- Wybierz opcję „Prepayment is required for everyone”
- Ustaw, czy klient płaci całą kwotę czy jej część
- Zapisz (Save) zmiany
Jak to wpływa na doświadczenie klienta?
- Wszyscy klienci muszą zapłacić przed usługą, niezależnie od sposobu rezerwacji
- Opcji „Zapłać później” nie ma
- Rezerwacja zostaje potwierdzona tylko po otrzymaniu płatności
- Klientowi wysyłane są powiadomienia e-mail lub przypomnienia SMS informujące, że płatność jest wymagana
Oznacza to, że nawet jeśli sam dodasz klienta do kalendarza, klient musi zapłacić przed usługą.
WSKAZÓWKA:
Jeśli chcesz zrobić wyjątek dla któregoś stałego klienta, możesz w razie potrzeby zarządzać rezerwacją ręcznie albo rozliczyć płatność w inny, uzgodniony sposób. To ustawienie domyślnie dotyczy wszystkich.
Opcja „Prepayment is required for everyone” zapewnia, że wszystkie rezerwacje są opłacone z góry, niezależnie od tego, jak zostały utworzone. To najbezpieczniejszy sposób na ograniczenie odwołań i zapewnienie stabilnego grafiku.
To wszystko! 😊