Müşteri veritabanının düzenli tutulması önemlidir. Bazen bir kişiyi veritabanından kaldırmanız gerekebilir, örneğin müşteri uzağa taşındıysa ve yıllardır güzellik hizmeti randevusu almadıysa. Aşağıda SalonLife müşteri veritabanınızdan bir müşteriyi nasıl sileceğinizi anlatıyoruz.

Müşteri nasıl silinir?

__wf_reserved_inherit
     
  1.    Müşteri veritabanı genel görünümünü ''Müşteriler'' altından açın
       Uygulamalar menüsünden, SalonLife müşteri veritabanınızdaki tüm kişilerin gösterildiği Müşteriler sayfasına gidin.  
  2.  
  3.    Silmek istediğiniz müşteriyi bulun
       Listeden doğru müşteriyi bulun ve adının yanındaki Bilgi butonuna tıklayın.  
  4.  
  5.    Silmeyi onaylayın
       Müşteri profil görünümündeyken sağ üst köşeden Sil butonunu bulun. Üzerine tıklayın; sistem daha sonra müşteriyi silmek istediğinizden gerçekten emin olup olmadığınızı sorar.
    • Müşteriyi kalıcı olarak kaldırmak istiyorsanız değişikliği onaylayın.
 Bilmekte fayda var:
 Müşteriyi veritabanınızdan sildiğinizde, onunla ilgili tüm önceki randevular sistemde kalır, ancak artık belirli müşterinin adı görünmez. Yani takvim ve randevu geçmişinde randevunun ne zaman gerçekleştiğini görürsünüz, ancak bu artık belirli bir müşteri profiliyle ilişkili değildir.


İşlemi onayladığınızda, ilgili müşteri veritabanınızdan kalıcı olarak silinir ve iletişim bilgilerine artık erişiminiz olmaz.