Păstrarea ordinii în baza de date de clienți este importantă. Uneori poate apărea nevoia de a elimina un contact din baza de date, de exemplu dacă un client s-a mutat departe și nu a mai făcut de ani de zile o programare la un serviciu de înfrumusețare. În continuare îți prezentăm cum poți șterge un client din baza ta de clienți SalonLife.
Cum ștergi un client?
_2520(1).png)
- Deschide baza de clienți din pagina „Clienți”
Mergi, din meniul Aplicații, la pagina Clienți, unde sunt afișate toate contactele din baza ta de clienți SalonLife. - Găsește clientul pe care vrei să îl ștergi
Găsește clientul potrivit în listă și apasă pe butonul Informații de lângă numele lui. - Confirmă ștergerea
Odată ajuns/ajunsă în vizualizarea profilului clientului, caută, în colțul din dreapta sus, butonul Șterge. Apasă pe el, iar sistemul te va întreba apoi dacă ești complet sigur/sigură că vrei să ștergi clientul.- Confirmă modificarea, dacă vrei să elimini clientul definitiv.
Bine de știut:
După ce ai șters clientul din baza ta de date, toate programările anterioare legate de el rămân, ce-i drept, în sistem, dar la ele nu mai apare numele clientului respectiv. Așadar, în istoricul calendarului și al programărilor vezi când a avut loc programarea, dar aceasta nu mai este asociată cu profilul unui client anume.
După ce ai confirmat acțiunea, clientul respectiv este șters definitiv din baza ta de clienți, iar datele lui de contact nu îți mai sunt accesibile.