Det är viktigt att hålla kundregistret ordnat. Ibland kan det uppstå ett behov av att ta bort en kontakt från registret, till exempel om en kund har flyttat långt bort och inte har bokat en tid på flera år. Nedan visar vi hur du tar bort en kund från ditt kundregister i SalonLife.
Hur tar du bort en kund?
_2520(1).png)
- Öppna kundöversikten under ”Kunder”
Gå från menyn Appar till sidan Kunder, där alla kontakter i ditt SalonLife-kundregister visas. - Leta upp kunden du vill ta bort
Hitta rätt kund i listan och klicka på knappen Info vid dennes namn. - Bekräfta borttagningen
När du är i kundens profilvy, leta upp knappen Radera uppe till höger. Klicka på den, så frågar systemet om du verkligen är säker på att ta bort kunden.- Bekräfta ändringen om du vill ta bort kunden permanent.
Bra att veta:
När du har tagit bort en kund från ditt register finns alla tidigare bokningar kopplade till hen kvar i systemet, men kundens namn visas inte längre vid dem. I kalendern och bokningshistoriken ser du alltså när bokningen ägde rum, men den är inte längre kopplad till en specifik kundprofil.
När du har bekräftat åtgärden tas kunden bort permanent från ditt kundregister, och du har inte längre tillgång till dennes kontaktuppgifter.