Поддържането на данните в клиентската база в ред е важно. Понякога може да се наложи да премахнете някой контакт от базата данни, например ако клиентът се е преместил далеч и от години не е запазвал час. По-долу ще ви покажем как да изтриете клиент от клиентската си база в SalonLife.
Как да изтриете клиент?
_2520(1).png)
- Отворете прегледа на клиентската база в „Clients“
От менюто Apps отидете на страницата Clients, където се показват всички контакти от клиентската ви база в SalonLife. - Намерете клиента, когото искате да изтриете
Намерете в списъка правилния клиент и кликнете върху бутона View до името му. - Потвърдете изтриването
Когато сте в изгледа на профила на клиента, потърсете бутона Delete в горния десен ъгъл. Кликнете върху него и системата ще ви попита дали наистина сте сигурни, че искате да изтриете клиента.- Потвърдете промяната, ако искате да премахнете клиента окончателно.
Добре е да знаете:
Когато изтриете клиента от базата си данни, всички свързани с него предишни резервации остават в системата, но при тях вече не се вижда името на конкретния клиент. Така в историята на календара и резервациите виждате кога е била резервацията, но тя вече не е свързана с профила на конкретен клиент.
След като потвърдите действието, клиентът се изтрива окончателно от клиентската ви база и вече няма достъп до данните му за контакт.