Het is belangrijk om je klantendatabase op orde te houden. Soms kan het nodig zijn een contact uit de database te verwijderen, bijvoorbeeld als een klant ver weg is verhuisd en al jaren geen afspraak meer heeft geboekt. Hieronder leggen we uit hoe je een klant uit je SalonLife-klantendatabase verwijdert.
Hoe verwijder je een klant?
_2520(1).png)
- Open het klantenoverzicht via ''Klanten''
Ga vanuit het menu Apps naar de pagina Klanten, waar alle contacten uit je SalonLife-klantendatabase worden getoond. - Zoek de klant die je wilt verwijderen
Vind de juiste klant in de lijst en klik op de knop Info bij zijn of haar naam. - Bevestig de verwijdering
Ben je in de profielweergave van de klant, zoek dan rechtsboven de knop Verwijderen. Klik erop en het systeem vraagt vervolgens of je zeker weet dat je de klant wilt verwijderen.- Bevestig de wijziging als je de klant definitief wilt verwijderen.
Goed om te weten:
Heb je een klant uit je database verwijderd, dan blijven alle eerdere boekingen die met deze klant verband houden wel bewaard in het systeem, maar de naam van de specifieke klant wordt er niet meer bij getoond. Je ziet dus in de agenda en de boekingsgeschiedenis wanneer de boeking plaatsvond, maar deze is niet meer gekoppeld aan een specifiek klantprofiel.
Zodra je de handeling hebt bevestigd, wordt deze klant definitief uit je klantendatabase verwijderd en heb je geen toegang meer tot zijn of haar contactgegevens.