Den medarbetarbaserade hemliga koden är en praktisk funktion om du vill begränsa onlinebokningen till endast nya kunder. Koden kan bara användas av dem du själv har delat den med. På så sätt kan du vid behov utesluta nya kunder och hålla bokningarna endast för stamkunder, om ditt schema redan är fullt.

Hur fungerar det?

  • På din sida för onlinebokning visas en liten låsikon framför medarbetarens namn, som visar att en hemlig kod krävs för att boka.
  • Om kunden anger rätt kod kan hen gå vidare med bokningsprocessen.
  • Om kunden inte anger någon kod, eller anger fel kod, går det inte att göra en bokning.

Ställa in hemlig kod per medarbetare

__wf_reserved_inherit
  1. Gå till sidan Apps i menyraden.
  2. Välj Staff.
  3. Klicka på önskad medarbetares profil.
  4. Öppna Settings eller motsvarande sektion, där du hittar inställningen för onlinebokning.
  5. Aktivera inställningen Online booking secret code.
  6. Ange en lämplig fyra- till sexsiffrig kod.
  7. Save ändringarna.

När kunden i onlinebokningen väljer en tjänst som även denna medarbetare erbjuder, måste hen ange den kod du har skapat. Först då blir det möjligt att boka en tid hos dig.

Tips för att dela den hemliga koden:

  •   Skicka koden till stamkunder:
    Du kan använda funktionerna för nyhetsbrevsutskick via SalonLifes Mailchimp-integration, eller skriva direkt till kunderna för att endast dela koden med önskade kunder.  
  •   Håll koden kort men lätt att komma ihåg:
    Välj till exempel en enklare kod (4–6 siffror), så att kunderna lätt kommer ihåg den.  
  •   Uppdatera koden vid behov:
    Om du bara vill begränsa bokningar under en kort period kan du enkelt ändra den hemliga koden igen.  

En gemensam kod för hela salongen?

Om du vill lägga till samma hemliga kod för hela salongens onlinebokning (till exempel om alla medarbetare vill använda den här funktionen) finns det ett separat alternativ för det. Det finns även ett separat guidematerial om den salongbaserade hemliga koden, som du hittar genom att klicka här.

När den hemliga koden är aktiverad och sparad gäller den bara för din egen onlinebokning. Så kan du vara säker på att det bara är stamkunder som kan boka en tid hos dig.