Att ta bort bokningar från SalonLifes kalender är enkelt, men det är värt att komma ihåg att det inte går att ta bort en bokning till 100 % från systemet. Det är avsiktligt, för att skydda dina bokningar mot till exempel oavsiktlig borttagning. Så har du alltid en bra översikt över alla bokningar som någonsin skapats.

Nedan hittar du instruktioner för hur du tar bort en bokning från kalendern genom att använda statusen “Avbokad”. Sedan går vi igenom hur listan över tidigare bokningar förblir tillgänglig för dig.

Varför går det inte att ta bort en bokning helt i SalonLife?

Alla bokningar som en gång registrerats i kalendern finns alltid kvar i systemet. Så kan du när som helst kontrollera vem som bokat och även avbokat en tjänst i din salong, och när. Det hjälper till att förebygga eventuella missförstånd och ger en mer exakt översikt och historik för varje kund.

TIPS:
Känns det som att en bokning av misstag “försvunnit” från kalendern, gå först till sidan “Bokningar” och använd sökningen vid behov. Du hittar förmodligen bokningen snabbt där.

Hur avbokar du en bokning?

__wf_reserved_inherit
  1. Öppna SalonLifes Kalender, där dina aktiva bokningar visas.
  2. Hitta bokningen och klicka på den.
  3. Klicka på knappen Change status upptill i fönstret som öppnas.
  4. Ange bokningens status till Avbokad.
  5. Bekräfta ändringen om systemet frågar dig om det.


Resultatet blir att bokningen genast “försvinner” från kalendern och tiden blir ledig för andra kunder. Den avbokade bokningen finns dock alltid kvar på sidan “Bokningar”, så att du vid behov kan se uppgifterna eller kontrollera Booking history senare.

Var hamnar avbokade bokningar?

__wf_reserved_inherit

Avbokade bokningar hittar du:

  • Under menyvalet Bokningar
  • Via sökfunktionen, om du till exempel skriver in kundens namn eller annan känd information i sökfältet

Så kan du alltid enkelt titta på tidigare bokningar igen vid behov.

Bra att veta:
Ingen, inte ens salongens ledning eller kollegor, kan ta bort gamla bokningar helt – dina uppgifter är alltså skyddade och alltid kontrollerbara.

I SalonLife försvinner de här bokningarna aldrig slutgiltigt ur systemet, varje avbokad tid finns kvar på sidan Booking history, så att du alltid har en fullständig översikt över allt som hänt i din kalender.