Med SalonLife kan du tillåta eller begränsa olika användares (till exempel salongens medarbetares) åtkomst till vissa sidor, alternativ och funktioner.
Ofta kan det uppstå ett behov av att begränsa medarbetarnas åtkomst, till exempel vill salongsägaren kanske inte att medarbetarna ska se hela salongens statistik eller ändra bokningsinställningar.
Just för det finns en separat modul i SalonLife som heter Permissions. Där kan du snabbt och enkelt kontrollera vilka sidor eller funktioner varje användare har åtkomst till.
Steg-för-steg-guide

- Öppna sidan Apps
Logga in på ditt SalonLife-konto och välj Apps i toppmenyn. - Välj rätt medarbetare
Hitta den medarbetare vars behörigheter du vill ändra. Välj Staff i menyn som öppnas, och sedan Info vid medarbetarens profil. - Öppna Permissions
När medarbetarens profil öppnas hittar du även alternativet Permissions. Klicka på det. - Konfigurera behörigheterna
På sidan Permissions ser du flera inställningar med reglage, som du kan använda för att bestämma om medarbetaren kan komma åt vissa funktioner eller se viss information. Några exempel:- Exportera kunduppgifter
- Se salongens eller medarbetarnas statistik
- Besöka och ändra fakturasidan
- Inställningar för onlinebokning
- Andra viktiga administrationsfunktioner
- Spara ändringarna
När du har ställt in allt du vill, se till att klicka på Save längst ner på sidan. På så sätt bekräftar du alla ändringar, och de börjar gälla omedelbart.
TIPS:
Behörighetsinställningarna går att slå av eller på när som helst. Efter att du har sparat gäller de nya behörigheterna omedelbart.
Så enkelt är det! Följ de här stegen för att ge eller ta bort just den åtkomst till SalonLifes olika funktioner och sidor som passar varje användare.