A SalonLife lehetővé teszi, hogy engedélyezd vagy éppen korlátozd a különböző felhasználók (például a szalon munkatársainak) hozzáférését bizonyos oldalakhoz, lehetőségekhez és funkciókhoz.

Gyakran felmerülhet az igény a munkatársak hozzáférésének korlátozására, például ha a szalon tulajdonosa nem szeretné, hogy a munkatársak lássák a teljes szalonstatisztikát, vagy módosítsák az időpontfoglalási beállításokat.

Pontosan erre hozta létre a SalonLife a külön Permissions modult. Onnan gyorsan és kényelmesen ellenőrizheted, hogy az egyes felhasználók mely oldalakhoz vagy funkciókhoz férnek hozzá.

Lépésről lépésre útmutató

__wf_reserved_inherit
     
  1.    Nyisd meg az Apps oldalt
       Jelentkezz be a SalonLife-fiókodba, és válaszd a felső menüből az Apps menüpontot.
  2. Válaszd ki a konkrét munkatársat
    Keresd meg azt a munkatársat, akinek a jogosultságait módosítani szeretnéd. Válaszd a megnyíló menüből a Staff lehetőséget, majd a munkatárs profiljánál az Info menüpontot.
  3. ‍Nyisd meg a Permissions részt
      A munkatárs profiljának megnyitásakor találsz egy választási lehetőséget is: Permissions. Kattints rá.
  4.    Állítsd be a jogosultságokat
      A  Permissions oldalon több kapcsolós beállítást látsz, amelyekkel meghatározhatod, hogy a munkatárs elérhet-e bizonyos funkciókat, vagy láthat-e bizonyos adatokat. Néhány példa:    
    • Vendégadatok exportálása
    • Szalon- vagy munkatársi statisztika megtekintése
    • A számlák oldal megtekintése és módosítása
    • Online időpontfoglalás beállításai
    • Egyéb fontos adminisztrációs funkciók
             Ha ideiglenesen szeretnéd korlátozni egy munkatárs hozzáférését (pl. projektalapú munkák vagy szabadság idejére), egyszerűen ki- és bekapcsolhatod a megfelelő kapcsolókat, majd később visszaállíthatod azokat.      
  5.  
  6.    Mentsd el a módosításokat
       Ha minden kívánt beállítást be- vagy kikapcsoltál, mindenképp kattints az oldal alján a Save gombra. Így megerősíted az összes módosítást, és azok azonnal életbe lépnek.  
    ‍
‍
TIPP: 
A megfelelő jogosultság-beállításokat bármikor be- vagy kikapcsolhatod. Mentés után az új jogosultságok azonnal érvénybe lépnek.

‍

Ilyen egyszerű az egész! Kövesd ezeket a lépéseket, hogy minden felhasználónak biztosítsd, vagy éppen elvedd a számára megfelelő hozzáférést a SalonLife különböző funkcióihoz és oldalaihoz.