System SalonLife pozwala Ci udzielać lub ograniczać różnym użytkownikom (np. pracownikom salonu) dostęp do określonych stron, opcji i funkcji.
Często może pojawić się potrzeba ograniczenia dostępu pracowników, na przykład właściciel salonu nie chce, aby pracownicy widzieli całą statystykę salonu albo zmieniali ustawienia rezerwacji.
Właśnie do tego w systemie SalonLife stworzono osobny moduł Permissions. Stamtąd możesz szybko i wygodnie kontrolować, do których stron lub funkcji ma dostęp każdy użytkownik.
Instrukcja krok po kroku

- Otwórz stronę Apps
Zaloguj się na swoje konto SalonLife i wybierz z górnego menu Apps. - Wybierz konkretnego pracownika
Znajdź pracownika, którego uprawnienia chcesz zmienić. Wybierz z otwartej listy Staff, a przy profilu pracownika General. - Otwórz Permissions
Po otwarciu profilu pracownika znajdziesz też opcję Permissions. Kliknij ją. - Skonfiguruj uprawnienia
Na stronie Permissions zobaczysz kilka przełączników, za pomocą których możesz określić, czy pracownik może korzystać z określonych funkcji lub widzieć określone dane. Kilka przykładów:- Eksport danych klientów
- Przeglądanie statystyki salonu lub pracowników
- Dostęp do strony faktur i jej edycja
- Ustawienia rezerwacji online
- Inne ważne funkcje administracyjne
- Zapisz zmiany
Gdy wszystko, co chciałeś/-aś, jest już włączone lub wyłączone, koniecznie kliknij na dole strony Save. W ten sposób potwierdzasz wszystkie zmiany i wchodzą one w życie natychmiast.
WSKAZÓWKA:
Odpowiednie ustawienia uprawnień można w każdej chwili włączyć lub wyłączyć. Po zapisaniu nowe uprawnienia obowiązują natychmiast.
To takie proste! Postępuj zgodnie z tymi krokami, aby zapewnić lub odebrać każdemu użytkownikowi odpowiedni dostęp do różnych funkcji i stron systemu SalonLife.