Widok kalendarza SalonLife to główne miejsce, z którego korzystasz na co dzień jako specjalista beauty. Jeśli chcesz mieć przegląd grafików pracy kilku pracowników, możesz zobaczyć dni robocze wszystkich wybranych pracowników obok siebie w jednym widoku. Dzięki temu łatwiej dodawać, zarządzać lub zmieniać wizyty oraz widzieć, który z pracowników akurat pracuje, a który nie. Poniżej znajdziesz kroki, jak wyświetlić naraz grafik kilku pracowników.

Jak zobaczyć grafiki kilku pracowników?

__wf_reserved_inherit
     
  1.    Otwórz kalendarz
       Zaloguj się do SalonLife i otwórz Calendar, jeśli nie jest już otwarty na stronie głównej.  
  2.  
  3.    Wybierz przycisk zarządzania pracownikami w prawym górnym rogu
       Znajdź w widoku kalendarza na fioletowym pasku w prawym górnym rogu przycisk, na którym pierwotnie pokazywane jest Twoje własne imię. Kliknij go.  
  4.  
  5.    Ustaw, których pracowników grafiki mają być pokazane
       Na otwartej liście zaznacz checkboxy przy imionach pracowników, których grafiki chcesz zobaczyć.
       - Możesz wybrać naraz kilku pracowników.
       - Jeśli później chcesz usunąć z widoku jednego lub kilku pracowników, wystarczy usunąć zaznaczenie przy imieniu.  
  6.  
  7.    Zapisz wybór
       Po dokonaniu wyboru kliknij Select. Kalendarz załaduje się ponownie i pokaże grafiki wybranych pracowników na jednym ekranie.  
__wf_reserved_inherit

Zarządzanie wizytami w widoku kilku pracowników

__wf_reserved_inherit

Będąc w widoku grafików kilku pracowników, możesz wykonywać wszystkie te same czynności, co przy pojedynczym kalendarzu:

  • Dodawaj nowe wizyty: Kliknij w grafiku odpowiedniego pracownika odpowiednią datę i godzinę, aby utworzyć nową wizytę.
  • Zmieniaj lub przesuwaj wizyty: Kliknij istniejącą wizytę, aby ją zmienić (np. godzinę lub czas trwania usługi).
  • Przegląd wolnych/możliwych terminów: Ponieważ na ekranie jest kilku pracowników naraz, łatwiej znaleźć najlepszy termin na nową wizytę lub zmianę terminu klientowi.
    ‍
WSKAZÓWKA:
Jeśli chcesz szybko wrócić do widoku tylko siebie lub jednego konkretnego pracownika, otwórz ponownie przycisk po prawej stronie, usuń zaznaczenia przy pozostałych pracownikach i zapisz zmiany.


Jednoczesne przeglądanie grafików kilku pracowników pomaga Ci jeszcze lepiej planować pracę i zarządzać wizytami tak, żeby wszystkie potrzebne informacje były w jednym miejscu. Dobrze się to sprawdza, gdy godziny pracowników mają tendencję do nakładania się albo gdy potrzebujesz szybkiego przeglądu, który z pracowników kiedy jest wolny.

Świetna robota! Jesteś teraz gotowy/gotowa zarządzać grafikami kilku pracowników naraz i sprawić, że praca Twojego salonu będzie jeszcze płynniejsza.