Понякога може да се наложи да изтриете отворен по-рано работен ден (т.е. да направите този ден отново свободен). В календара на SalonLife това е направено възможно най-лесно. По-долу ще намерите стъпките как да го направите и как да разберете дали денят е добавен в работния график, или не.
Основата на всичките ви работни дни е работният график, който се вижда в изгледа Calendar. За всеки ден, отбелязан като работен, клиентите могат да запазват час. Ако плановете ви са се променили или просто искате да се насладите на почивен ден, можете лесно да затворите този работен ден, така че никой да не може да запази час в него.
СЪВЕТ:
Промяната на работния график не означава, че трябва да създадете изцяло нов график. Достатъчно е да направите конкретния ден отново свободен и той вече няма да се показва в календара като работен.
Стъпка по стъпка
.png)
- Отворете Calendar
Първо отидете на страницата Calendar. Там ще намерите преглед на всички дати и съществуващите работни графици. - Отидете на съответния ден
Намерете в изгледа на календара датата, чийто работен ден искате да затворите напълно. - Кликнете върху датата
• Натиснете върху датата и след това се отваря допълнително меню.
• Ако денят вече е работен, в горната част на менюто се показва бутонът Set as a day off. - Изберете „Set as a day off“
Щом кликнете върху Set as a day off, този ден се изтрива от работния ви график. Календарът вече не показва деня като работен и клиентите не могат да запазват часове в него.
.png)
Полезно е да знаете
- Резервации, почивки и изтриване на работния ден:
• Ако към деня вече има добавени резервации и след това работният ден бъде изтрит, резервациите (включително почивките) все пак остават на датата. Резервациите при желание трябва да се отменят отделно. - Едновременна промяна на началото и края:
• Преди да изтриете деня, можете свободно да промените и продължителността му, например като го провлачите да започва по-късно или да свършва по-рано.
• Ако обаче решите, че денят трябва да е напълно свободен, описаният по-горе бутон Set as a day off премахва целия работен ден наведнъж. - Проверете направените промени:
След като премахнете работния ден, прегледайте календара за всеки случай. Денят вече трябва да е отбелязан като почивен.
СЪВЕТ:
Ако в бъдеще искате отново да направите същия ден работен, просто натиснете върху него и изберете от менюто Set as a working day.
Така успешно махнахте желания ден от графика и той е отбелязан като почивен. Същия трик можете да използвате както за своя график, така и за графиците на служителите си, така че да са отворени само работните дни, в които специалистът наистина може да приема клиенти.